Ксилитолови близалки Dr.Cvety

Създадени за здрави детски зъби
от детски зъболекар

Image
С вкус на ЯГОДА и ПОРТОКАЛ, любимите на огромен процент от децата. Създадени за здрави детски зъби от детски зъболекар. Близалките съдържат ксилитол, без добавка на киселини, с форма подходяща и за най-малките. С био-разградима пластмасова клечка.
Image
Image
Image

Dental lollipop Dr.Cvety

Ползи и приложение

Най-голямата полза от тези близалки е, че те са плоски, формата има е подходяща и съобразена с пространството между бузата и зъбите, което осигурява затворена уста и адекватно преглъщане на детето. При класическите, топчести близалки се  напрягат тъканите, бузата ти става на „водорасло“ от натиска, малчуганите се налага да дишат през устата заради разпъването, от това зъбите пресъхват и слюнката не може да ги защити, започва хронична деминерализация  и кариес.

Нашите близалки не съдържат никакви киселини, така те не се разтварят от увеличения слюноток, който се засилва заради киселинното дразнене на слюнчените жлези. Престоявайки по-дълго време в устата близалката осигуряват равномерно натрупване на ксилитол по плаката в устата на децата и поради невъзможността на кариесогенните бактерии по плаката върху емайла да го усвоят, тези бактерии не могат да произвеждат киселини, така pH се задържа в норма, няма нарушаване на баланса на  Калциеви и Фосфатни йони от и към зъба , потенциира се  буферния капацитет на слюнката, и зъбите са здрави.
Image
Image
Image
Image
Image

Още за нас и близалката

С любов към децата

Желанието на две майки да създадат продукт,  полезен за децата, да има в състава си само заместители на захарта, които подпомагат зъбното здраве, не предизвикват кариес, а точно обратното поддържат оптимално pH в устата  и се грижи за оралното здраве, доведоха до разработката на Dental lollıpop Dr.Cvety.

1. История на Dental lollipop Dr.Cvety
Отне ни почти 8 месеца да разработим правилната рецепта за нашата близалка  съвместно с Университет по хранителни технологии в гр. Пловдив и по-точно с проф. Хаджикинов и гл.ас. д-р Хаджикинова.

Въпреки десетките неуспешни опити да се получи стабилна по форма и консистенция  между двете основни съставки на нашите близалки, а именно  ксилитол и изомалт, поради разликата в температурата им на кипене и изстиване, най-накрая през месец август 2022 г. произведохме първата производствена проба близалки, съвместно с нашите партньори от фабрика АЛПИ в гр. Асеновград.  Така направихме първата си технологична проба, която бе изядена от нашите деца и децата в различните фокус групи, които сглобихме, за да сме сигурни, че вкусовете, цвета, формата, както и цялата концепция на продукта ни е харесвана от малчуганите и техните родители.
Image

Дентални близалки с вкус на ягода и портокал, за вашите деца!

© 2022 Dentallolipop.Com by Money Making Moms

Адрес на Dentallollipop Dr.Cvety

За връзка с нас

Имейл: info@dentallollipop.com
Моб. номер: 0893 96 33 37
Последвайте ни - Fb.  Inst.